Voor wandelen en fietsen bent u in Goingarijp aan het juiste adres. Er zijn vele mogelijkheden voor een mooie wandeling. Vanuit het huisje kunt u een fietstocht om het Sneekermeer maken. Bij het huisje staan twee fietsen die u kunt gebruiken,

           Wandelen in de directe omgeving: U kunt beginnen met een wandeling over de dijk langs de Goingarijpster Poelen. Het is de start van een wandeling van ongeveer 3 kwartier of van 1,5 uur. Bij de lange tocht kunt u onderweg een heerlijk kopje koffie drinken bij Picknickers in Terherne.

            Wandelen in de buurt: Met de auto zijn de bossen van Beetsterzwaag goed bereikbaar: 30 minuten rijden. U kunt hier heerlijk dwalen door uitgestrekte bossen van het landgoed Lauwswold.

            Lauwswold        

Maar ook de bossen van Oranjewoud nabij Heerenveen liggen op 20 minuten rijden. Dit prachtige landgoed leent zich uitstekend voor een fikse wandeling.

            Verder wandelen in Friesland. Natuurlijk heeft Friesland nog meer te bieden als het gaat om wandelen. Denk bijvoorbeeld aan de bossen van Gaasterland, de kwelders van de Waddenzee of het Drents-Friese Wold. En vergeet het Fochterloor Veen niet. Of de Friese Zuiderzeedijk. Mogelijkheden genoeg voor een Grand Randonee. In het huisje ligt een map met verschillende wandelroutes.

            Fietsen in de directe omgeving: langs het huisje loopt ook flinke fietstocht van ongeveer 45 km langs het Sneekermeer. Deze tocht is aangegeven met de zogenaamde fietsknooppunten. Onze twee fietsen staan tot uw beschikking.

            Fietsen in de buurt: U kunt vanuit Joure ook andere tochten fietsen, oa naar Langweer en Lemmer. Heerlijk genieten van het merengebied, maar dan vanaf het fietspad tussen de weilanden en pittoreske dorpjes.

Ook voor de fietstochten geldt dat in de map die in het huisje ligt verschillende kaarten zitten met fietsroutes.